2019 ISSTA Annual Assembly of Members and 6th International Sleep Medicine & Science Expert Forum (iFESS)
Date Added: 14 Ekim 2019, 10:34
Last Updated Date:27 Temmuz 2023, 10:38

Yakın Doğu Üniversitesi NERITA (Near East Research Innovation and Technology Area ) ev sahipliğinde 14 Ekim 2019, Pazartesi günü Yakın Doğu Hastanesi 101 Numaralı salonda 2019 ISSTA Annual Assembly of Members and 6th International Sleep Medicine & Science Expert Forum (iFESS)’ semineri gerçekleştirildi.

Sempozyum, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Teknoloji Danışmanı ve NERITA Başkanı Prof. Dr. Murat Özgören’in açılış konuşması ile başladı. Özgören konuşmasının ardından konuklarına teşekkür ederek 1. Oturumu başlattı.

Uluslararası Uyku Tıbbı Teknolojileri Derneği (ISSTA) Başkanı Prof. Dr. Rayleigh Chaing konuşmasında Uyku tıbbında kullanılan teknolojik gelişmeler ve blockchain bağlantısından bahsetti. Prof. Dr. Özgören uyku tıbbi ve bütün tıbbi süreçlerde tasarımın öneminden ve ne kadar kritik olduğuna vurgu yaptı. Toplantıya özel sektör temsilcileri olarak katılan Vodafone Telsim Pazarlama Müdürü Yiğit Camcı ve Ali Tüzünkan (INNOVIA) ise konu ile bağlantılı sunumlarını gerçekleştirdiler. IoT (Internet of Things) ve yazılımsal süreçlerin sağlık çalışmalarında ki yerine yazılımcı ve hizmet sağlayıcı gözüyle yaklaşan bir sunum gerçekleştirdirler. Öğleden önceki son bölümde NEU Robotics Lab’den Nurullah Akkaya AI (Yapay Zeka) uygulamaları üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından 1.Oturumda söz alan konuşmacılar soruları cevaplayarak oturumu sonlandırdı.

Sempozyumun öğleden sonraki ikinci bölümünde ise YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adile Öniz Özgören, YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinden Dr. Gonca İnanç, Dokuz Eylül Üniversitesinden Dr. İpek Ergönül, Yakın Doğu Üniversitesinden Dr. Burçin Şanlıdağ ve Gülcem Altınoğlu uyku tıbbi teknolojileri, yapılan akademik çalışmalar ve potansiyel akademik çalışmalar ve işbirlikleri ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. Yapılan oturumlarda konu ile ilgili sunumlarını gerçekleştirilmelerinin ardından soruları cevaplayarak sempozyumu tamamladılar. Konuşmacılar gün sonu değerlendirmesi yapıp, ileride ortak olarak çalışabilecek araştırma konularını tartışıp etkinliği sonlandırdılar.

Yakın Doğu Üniversitesi NERITA, ISSTA, DESAM ve YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ortaklığıyla düzenlenen sempozyum katılımcılara katılım belgelerinin takdim edilmesi ile sonlandı.

Etkinlik sonrasında ISSTA Başkanı Prof. Dr. Rayleigh Chaing ve YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Prof. Chaing’in temsil ettiği kurumları (International Sleep Science Technology Association, Innovative Medical and Health Technology Center ve China Medical University) kapsayan ve uzun dönemli araştırma ve teknoloji geliştirme çalışmalarını içeren bir işbirliği protokolü imzaladılar. Uyku Tıbbı Teknolojileri başta olmak üzere, sağlık teknolojileri ve uzaktan sağlık konuları kapsamında işbirliğini içeren bu protokolle, uluslararası anlamda çalışmaların artması, ortak araştırmaların yürütülmesi, akademik ağ kurma ile kapasite arttırılması ve YDÜ NERITA bünyesinde ilgili alanda teknoloji geliştirme üssü kurulması planlanmaktadır.

Etkinlik Habeleri;

https://neu.edu.tr/research-on-sleep-medicine-technologies-to-be-conducted-cooperation-protocol-signed-between-near-east-university-and-international-sleep-medicine-technology-association/?lang=en&fbclid=IwAR37-UNkjLj2rxwNCHaT9iHQBZpp-mkVQcfNpWnAy5iZGUPm1-nQeVS1e44